Tao management, uw partner in opleiding, advies, coaching om uw bedrijf te laten groeien. Het verhaal achter de naam Tao-Management - Tao Management

Het verhaal achter de naam Tao-Management

Nieuwe Website
12 maart 2016
Show all

Het verhaal achter de naam Tao-Management

Naar aanleiding van mijn beperkte enquête rond de nieuwe website bleek dat een aantal mensen het gevoel hadden dat Tao-Management staat voor een oosters religieus/ filosofisch getint opleidingsinstituut.

Daarom hieronder de geschiedenis van de keuze van de naam Tao-Management.

Toen ik in 1990 mijn bedrijf oprichtte wou ik zoals vele anderen een naam bedenken die ook de lading zou dekken.

Het tweede deel van de naam was redelijk eenvoudig. Immers ik zou deelnemers helpen hun functionele en interpersoonlijk kennis, vaardigheden en attitudes aan te scherpen die ze nodig hebben. Beheren en beheersen van de nodige competenties en vaardigheden hoort dan ook tot de categorie ‘management’.

Maar ik zocht meer. Uit ervaring wist ik dat het ‘trainingseffect’ werkelijk bestond en dat deelnemers vaak opleidingen als losstaande gebeurtenissen zagen zonder er een continu groeiproces van te maken. Er werd opleiding gegeven maar er was te weinig toekomstgerichte ontwikkeling.

In een snel veranderende omgeving is het flexibel kunnen inspelen op veranderende eisen aan functie en competenties van levensbelang. Nieuwe manieren van werken ontstaan die andere eisen stellen.  Ik wou meer meewerken aan de continue groei van mensen. Hun streven naar succes, geluk. Met andere woorden het ging niet alleen maar over opleidingen maar over het volgen van een pad naar groei en ontwikkeling. Deelnemers moeten in staat zijn hun weg uit te stippelen naar wat voor hen succes en geluk betekent. Organisaties op hun beurt moeten de medewerkers de kans bieden zich aan de veranderende omstandigheden aan te passen en hun potentieel volledig te benutten. Hierdoor vormen de diverse opleidingen een stroom van nieuwe kennis, vaardigheden en attitudes.

Het woord TAO beschrijft juist deze weg, het pad, de continue stroom.

Ik zal niet ontkennen dat mijn jeugdige ervaring als Taekwondo beoefenaar misschien wel heeft bijgedragen tot het leggen van deze link.

Samengevat: Tao-Management wil deelnemers helpen in het vinden en uitwerken van hun weg naar groei en ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *